Marketingová strategie nové digitální platformy - Svoboda, Ondřej; Vávra, Oldřich; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce navrhuje marketingovou strategii pro platformu Crerator.cz, která se zaměřuje na recenze placeného digitálního obsahu v rámci tzv. creator economy. Na základě teoretických východisek platformního podnikání, difúze inovací a spotřebitelského chování kombinuje sekundární výzkum s kvantitativním šetřením mezi uživateli a tvůrci. Výsledky ukazují silnou poptávku uživatelů po ověřených recenzích, zatímco tvůrci zůstávají vůči veřejnému hodnocení spíše zdrženliví. Práce doporučuje růstovou strategii vedenou uživatelskou stranou a předkládá konkrétní návrhy v rámci modelů STP, 4P, SWOT a dalších situačních analýz. Crerator.cz je pozicován jako důvěryhodný a komunitně řízený nástroj pro orientaci v digitálním prostoru.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses