ESG reporting společnosti Allianz SE - Klímková, Dorota; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce analyzuje soulad ESG reportu společnosti Allianz SE s aktuálními legislativními požadavky Evropské unie, konkrétně směrnicí CSRD a EU Taxonomií. V teoretické části práce je popsán vývoj klimatických politik, které vedly k Pařížské dohodě a Zelené dohodě pro Evropu, dále je popsán evropský legislativní rámec pro nefinanční reporting a koncept CSR a ESG. Cílem bylo posoudit, do jaké míry tento report požadavky splňuje, a případně identifikovat oblasti ke zlepšení. Na základě zjištění byla navržena konkrétní doporučení pro společnost Allianz SE, která by mohla zvýšit soulad reportu s aktuální legislativou.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses