Design mobilnej aplikácie pre Mestskú knižnicu v Prahe - Zatková, Simona; Dědic, Filip; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Práca sa zaoberá návrhom mobilnej aplikácie pre Mestskú knižnicu v Prahe. Využíva princípy user experience a user interface na zlepšenie interakcie užívateľov s knižnými službami. Cieľom práce bolo vytvoriť intuitívny a funkčný prototyp mobilnej aplikácie, ktorá sa bude zameriavať na 2 hlavné use cases: správa výpožičiek a prehľad dostupných kníh v mestskej knižnici. V teoretickej časti sa práca zameriava na bližšie priblíženie základných princípov user experience, ich uplatnenie v praxi a následné premostenie na históriu a služby Mestskej knižnice v Prahe. Praktická časť je zameraná na štruktúrovaný postup návrhu high-fidelity wireframes mobilnej aplikácie v nadväznosti na empirický výskum podľa definovaných postupov user experience designu. Praktická časť bola následne testovaná s reálnymi užívateľmi, pričom získaná spätná väzba bola využitá na iteratívne zlepšovanie dizajnu. Výsledný návrh by mal dopomôcť užívateľom viac využívať niektoré funkcie mestskej knižnice a priniesť im plynulý zážitok z čerpania služieb tejto inštitúcie.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses