Budování organizační kultury v prostředí Fitness centra X - Mareček, Filip; Lorencová, Hana; Šípková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou budování organizační kultury v prostředí fitness centra. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory ovlivňující podobu organizační kultury a navrhnout doporučení pro její další rozvoj. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu organizační kultury, specifika fitness průmyslu a představení hlavních teoretických modelů, zejména Denisonova modelu. V praktické části je prostřednictvím dotazníkového šetření mezi zaměstnanci a klienty a polostrukturovaného rozhovoru s manažerkou Fitness centra X analyzována aktuální podoba organizační kultury. Výsledky ukazují na silné stránky i oblasti pro zlepšení, přičemž je kladen důraz na důležitost zapojení zaměstnanců, systematickou komunikaci mise a podporu profesního rozvoje. Práce rovněž reflektuje limity provedeného výzkumu a nabízí možnosti dalšího rozvoje tématu.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses