Strategická analýza vybraného podniku - Jílek, Martin; Kupec, Václav; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Současná doba se vyznačuje mimořádnou dynamikou a nejistotou, které kladou na podniky stále vyšší nároky v oblasti strategického řízení a adaptace na změny. Bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit aktuální situaci podniku ABPLAST Group s.r.o. a navrhnout strategická doporučení pro jeho budoucí směřování. K dosažení cíle byla využita komplexní strategická analýza, zahrnující PESTEL analýzu, Porterův model pěti sil, analýzu vnitřního prostředí pomocí VRIO metody a finanční analýzu, jejichž výstupy byly syntetizovány ve SWOT analýze. Výsledky ukázaly, že firma disponuje silnou odborností v oblasti vodohospodářských technologií, ale čelí výzvám v oblasti strategického plánování, značky a finančního řízení. Na základě zjištění byla navržena konkrétní opatření, která směřují k upevnění konkurenční pozice, zvýšení efektivity vnitřních procesů a posílení značky prostřednictvím rebrandingu. Pokud budou tato doporučení implementována, lze očekávat, že podnik bude nejen stabilnější, ale také lépe připravený čelit budoucím výzvám a využít nové příležitosti k růstu.
Vedoucí práce: Václav Kupec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses