Podnikatelský plán pro založení pilates studia v Praze - Strnadová, Adéla (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu pro založení pilates studia v Praze. Jejím cílem je posoudit realizovatelnost a životaschopnost tohoto podnikatelského záměru. Teoretická část se věnuje vymezení klíčových pojmů souvisejících s podnikáním a popisu jednotlivých složek podnikatelského plánu. Praktická část poté představuje konkrétní podnikatelský plán, který obsahuje analýzu trhu, zákazníků a konkurence, marketingovou strategii, organizační strukturu, finanční plán a analýzu rizik. V rámci praktické části je také provedeno dotazníkové šetření, které slouží ke zjištění preferencí potenciálních zákazníků. Na základě všech těchto faktorů je provedeno celkové zhodnocení projektu a ověření jeho životaschopnosti.