Návrh a realizace webové stránky hudebního interpreta - Sirakov, Marek (2025)
Cílem této bakalářské práce je vývoj personalizované webové stránky pro konkrétního hudebního interpreta, konkrétně DJ a producenta elektronické hudby a instrumentálů dalších žánrů. Stránka bude primárně sloužit ke komunikaci s fanoušky, prezentaci umělecké tvorby a posílení osobní značky interpreta, což se odráží v důrazu na specifické designové prvky a uživatelskou přívětivost. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se věnuje analýze použitých technologií, především TypeScriptu a React.js, kde jsou vysvětleny jejich základní principy, výhody a důvody jejich volba v porovnání s alternativami. Druhá část se zaměřuje na UX a tvorbu interaktivního prototypu webové stránky v nástroji Figma, který umožňuje detailní návrh uživatelského rozhraní a simulaci klíčových funkcionalit. Každá funkce je odůvodněna s ohledem na potřeby fanoušků a specifické požadavky projektu, jako je snadná navigace, přístup k multimediálnímu obsahu (přehrávání hudby nebo videoklipů) a propojení se sociálními médii interpreta. Po dokončení prototypu následuje samotný vývoj stránky, realizovaný metodikou Kanban, která je vhodná pro individuální vývoj a umožňuje flexibilní a iterativní přístup k rozvržení práce. Důraz je kladen také na testování, které zajistí bezchybné fungování a optimalizaci uživatelského zážitku napříč různými zařízeními a prohlížeči. Výsledkem projektu bude uživatelsky příjemná a intuitivní webová stránka, která usnadní orientaci, nabídne rychlý přístup k multimediálnímu obsahu a podpoří pozitivní dojem u návštěvníků.