Vliv používání mobilních aplikací na produktivitu uživatelů - Šindelář, Matěj; Luc, Ladislav; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání vlivu mobilních aplikací na produktivitu uživatelů, konkrétně ve smyslu efektivního využívání času. V úvodu se zaměřuje na vysvětlení pojmu digitální wellbeing, dále představuje koncept digitálního minimalismu včetně jeho metod a strategií a vliv mobilních aplikací na uživatele. Cílem práce je analyzovat, zda a jakým způsobem používání mobilních aplikací ovlivňuje schopnost uživatelů organizovat si svůj čas a soustředit se na činnosti v běžném životě. Výzkum se opírá o koncept digitálního minimalismu, jehož praktiky budou aplikovány a zhodnoceny prostřednictvím kvalitativního výzkumu formou hloubkových rozhovorů. Ten by sledoval změny v chování uživatelů při zavádění pravidel a strategií digitálního minimalismu, jejich dopad na produktivitu a následné přizpůsobení při návratu k běžnému užívání technologií. Spolu s hloubkovými rozhovory proběhne analýza stráveného času na aplikacích u každého z respondentů, což nám pomůže dojít k přesnějšímu závěru. Zároveň se práce zabývá i celkovým povědomím o digitálním minimalismu lidí v ČR.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses