Vývoj webového chatbota v Pythonu - Seyfriedová, Veronika; Luc, Ladislav; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvářením chatbota v programovacím jazyce Python s využitím umělé inteligence – konkrétně technologie GPT (Generative Pre-trained Transformer). Jejím cílem je hlavně implementace interaktivního chatbota pro komunikaci s uživateli prostřednictvím webového rozhraní zaměřujícího se na prodej výrobků pro psy. Zákazníkům tedy nabídne usnadnění, urychlení a zefektivnění nakupování online, a prodejci ušetření práce, jelikož díky tomu nebude muset odpovídat na každý dotaz explicitně. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá informacemi o webové stránce Kooira, na čem je postavená, jak funguje a jaký je její účel, průzkumem technologie GPT a její funkcionalitě i roli jakou hraje ve vytváření chatbota. Dále obsahuje popis i samotného jazyka Python, ve kterém bude chatbot vytvářen. Praktická část bakalářské práce se soustředí na samotné programování chatbota a jeho následnou implementaci na webovou stránku, včetně zhodnocení funkčnosti na základě uživatelského testování. Výsledkem bude funkční virtuální asistent schopný komunikovat s uživateli na základě jejich dotazů a pomáhající jim s navigací na stránce i s nákupem výrobků.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses