Cestovatelská aplikace v React Native - Kunčíková, Adéla; Luc, Ladislav; Bozděch, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vytvoření funkční mobilní aplikace pomocí frameworku React Native, která bude sloužit jako Cestovatelský deník. Teoretická část práce se zaměřuje na analýzu požadovaných funkcionalit pomocí rešerše aktuálně dostupných mobilních aplikací s tématem cestování. Jednotlivé funkcionality budou mezi sebou porovnány a v rámci rešerše se práce zaměří také na stanovení vlastních funkcionalit aplikace, které pracují se zajímavými místy, mapou, poznámkami a interakcemi mezi uživateli. Na základě těchto poznatků bude vytvořen prototyp aplikace sloužící jako základ pro další etapy. Praktická část práce se věnuje praktickým příkladům využití technologie React Native se základním představením React.js. Zároveň obsahuje rozdíly mezi Reactem.js a React Native a výhody oproti dalším technologiím pro vývoj cross-platform mobilních aplikací. Součástí bude postup vytváření aplikace pomocí agilního přístupu v rámci stanovených etap, implementace jednotlivých klíčových prvků včetně zohlednění všech fází životního cyklu aplikace. V závěru práce jsou shrnuty poznatky z implementace aplikace prostřednictvím testování a jeho vyhodnocení.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses