Aktivizace žáků ve výuce ekonomických předmětů na vybrané střední škole - Nováková, Kateřina (2025)
Diplomová práce s názvem „Aktivizace žáků ve výuce ekonomických předmětů na vybrané střední škole“ se zabývá problematikou aktivizujících vyučovacích metod. Jejím cílem je získat informace o četnosti užívání těchto metod vyučujícími, o spokojenosti s jejich využitím ze strany vyučujících i žáků a také o efektech, které tyto metody na žáky mají. V teoretické části práce jsou popsány aktivizační, ale i tradiční vyučovací metody a integrované formy výuky. Výzkum je proveden formou dotazníkového šetření s cílem získat poznatky od žáků a řízených hloubkových rozhovorů s vyučujícími. Empirická část práce se věnuje právě výsledkům tohoto výzkumu a doporučením pro zlepšení aktuální situace na škole. V závěru práce jsou shrnuty veškeré zjištěné poznatky.