Aktivizace žáků ve výuce ekonomických předmětů na vybrané střední škole - Nováková, Kateřina; Krpálek, Pavel; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce s názvem „Aktivizace žáků ve výuce ekonomických předmětů na vybrané střední škole“ se zabývá problematikou aktivizujících vyučovacích metod. Jejím cílem je získat informace o četnosti užívání těchto metod vyučujícími, o spokojenosti s jejich využitím ze strany vyučujících i žáků a také o efektech, které tyto metody na žáky mají. V teoretické části práce jsou popsány aktivizační, ale i tradiční vyučovací metody a integrované formy výuky. Výzkum je proveden formou dotazníkového šetření s cílem získat poznatky od žáků a řízených hloubkových rozhovorů s vyučujícími. Empirická část práce se věnuje právě výsledkům tohoto výzkumu a doporučením pro zlepšení aktuální situace na škole. V závěru práce jsou shrnuty veškeré zjištěné poznatky.
Vedoucí práce: Pavel Krpálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses