VÝVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR V LETECH 2006–2023 A PERSPEKTIVY JEJICH DALŠÍHO ROZVOJE - Halej, Ondřej; Krebs, Vojtěch, 1950-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu vývoje sociálních služeb v ČR v letech 2006–2023. Sleduje klíčové oblasti, jako je vývoj poptávky a nabídky služeb, kapacitní možnosti, regionální rozdíly v dostupnosti, financování a personální zajištění. Pozornost je také věnována dopadům legislativních změn a predikci vývoje do roku 2035. Analýza vychází z oficiálních statistických dat. Výsledky ukazují, že i přes úpravy systému, zůstávají hlavní problémy nevyřešeny, zejména pak nerovnováha mezi poptávkou a nabídkou, přetíženost pobytových služeb a regionální rozdíly. Práce přináší souhrnný a datově podložený pohled na současný stav systému a na základě zjištěných slabin navrhuje opatření, která by mohla přispět k jeho zefektivnění. Přidanou hodnotou práce je propojení statistické analýzy s hodnocením dopadů legislativy a predikčním modelem vývoje nabídky a poptávky, který ukazuje na nezbytnost dalších úprav systému sociálních služeb především v souvislosti se stárnutím populace.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses