Podnikatelský plán expanze vinařství - Bělková, Veronika; Müllerová, Jana; Hrubošová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu expanze pro společnost VINAŘSTVÍ POD HRADEM s.r.o. V teoretické části jsou popsána specifika vinařského odvětví, jako je jeho historie, současnost, legislativa nebo problémy, se kterými se vinař může během svého podnikání setkat. Zároveň je poté popsán byznys model Canvas a jednotlivé části podnikatelského plánu. Další část popisuje provedený výzkum, který se skládá ze tří částí. První je zmapování aktuální situace podniku a představ o expanzi pomocí rozhovoru s jednateli, jehož výstupem je vyplněná šablona byznys modelu Canvas. Druhou částí výzkumu je kvantitativní výzkum pomocí dotazníku, jehož cílem je získání informací o spotřebitelích a jejich preferencích či postojích. Třetí částí výzkumu je kvalitativní výzkum prostřednictvím strukturovaných rozhovorů s odpovědnými osobami z podniků, kterých se týká zamýšlená expanze, tedy vinotéky a restaurace. V praktické části je sestaven podnikatelský plán pro zmiňované vinařství a je mimo jiné zmapován trh, zákazníci, konkurence, dodavatelé či rizika a zároveň je sestaven marketingový mix a finanční plán. Zároveň je na konci plánu sestavena zjednodušená SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky a příležitostí a hrozby.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses