Návrh a vývoj prototypu automatizovaného systému pro analýzu sentimentu a významu textových odpovědí z anket o evaluaci výuky na VŠE - Liaposhchenko, Kateryna (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a vývoj prototypu automatizovaného systému pro analýzu sentimentu a významu textových odpovědí z dotazníků pro hodnocení výuky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Cílem práce je vytvořit funkční prototyp, který umožní efektivní a přesné zpracování odpovědí studentů pomocí strojového učení а velkých jazykových modelů (LLM). Práce nejprve analyzuje současný stav znalostí v oblasti analýzy sentimentu a interpretace textu se zaměřením na nejmodernější metody. V další fázi výzkumu byly definovány požadavky na systém, kromě toho byly také vybrány a porovnány vhodné modely. Následně byl navržen a implementován prototyp, který byl testován na skutečných datech. Prototyp poskytuje uživatelsky komfortní rozhraní pro vizualizaci výsledků a možnost dalšího zpracování dat. Na závěr jsou navržena doporučení k dalšímu zdokonalení systému a k jeho možnému praktickému využití.