Návrh a vývoj prototypu automatizovaného systému pro analýzu sentimentu a významu textových odpovědí z anket o evaluaci výuky na VŠE - Liaposhchenko, Kateryna; Kučera, Jan; Šimeček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a vývoj prototypu automatizovaného systému pro analýzu sentimentu a významu textových odpovědí z dotazníků pro hodnocení výuky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Cílem práce je vytvořit funkční prototyp, který umožní efektivní a přesné zpracování odpovědí studentů pomocí strojového učení а velkých jazykových modelů (LLM). Práce nejprve analyzuje současný stav znalostí v oblasti analýzy sentimentu a interpretace textu se zaměřením na nejmodernější metody. V další fázi výzkumu byly definovány požadavky na systém, kromě toho byly také vybrány a porovnány vhodné modely. Následně byl navržen a implementován prototyp, který byl testován na skutečných datech. Prototyp poskytuje uživatelsky komfortní rozhraní pro vizualizaci výsledků a možnost dalšího zpracování dat. Na závěr jsou navržena doporučení k dalšímu zdokonalení systému a k jeho možnému praktickému využití.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data analytics [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses