Marketingová komunikace studentské neziskové organizace AEGEE-Praha - Hanzelková, Veronika; Zamazalová, Marcela; Fučíková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této diplomové práce je analýza stávající marketingové komunikace a navržení změn v marketingové komunikaci pro AEGEE-Praha s cílem zvýšit povědomí mezi pražské vysokoškolské studenty a potencionální nábor nových členů. V teoretické části je provedena literární rešerše napříč tématy jako je marketingová komunikace, komunikační proces, neziskové organizace a jejich typy a komunikace a také studentské organizace a jejich význam pro studenty. V praktické části je provedeno několik analýz: Analýza marketingové komunikace konkurenčních organizací AEGEE-Praha, analýza marketingové komunikace tří evropských poboček mezinárodní organizace AEGEE včetně AEGEE-Praha. Dále je provedeno dotazníkové šetření mezi studenty pražských vysokých škol a hloubkové rozhovory se zástupci šesti evropských poboček AEGEE. Závěrem práce je na základě výsledků z celé praktické části navržená marketingová komunikace pro AEGEE-Praha s cílem zvýšit své povědomí na pražských vysokých školách a zvýšit potencionální nábor nových členů do budoucna.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses