Analýza projektu Kruhy organizovaného pro studenty prvního ročníku FIS VŠE - Frumert, Filip; Borovička, Adam; Fiala, Petr, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou projektu Kruhy, organizovaného pro studenty prvního ročníku na Fakultě informatiky a statistiky VŠE. Cílem práce je podrobně popsat fungování projektu v rámci akademického roku, tedy stanovit jeho časovou a finanční náročnost, konkretizovat jednotlivé činnosti a popsat jejich průběh. Výsledkem je ucelený návod k organizaci projektu pro nadcházející ročníky. K analýzám je využit software Microsoft Project, ve kterém je aplikována metoda MPM a vizualizován průběh projektu, jeho etap, podetap i dílčích činností včetně jejich návazností prostřednictvím Ganttova diagramu. Projekt je dále analyzován z hlediska časového průběhu pomocí dvou přídatných scénářů. Součástí práce je rovněž přehled využívání lidských, materiálních a finančních zdrojů, z nichž vycházejí jednotlivé náklady strukturované podle různých metod členění. Rizika projektu jsou identifikována pomocí SWOT analýzy a následně vyhodnocena prostřednictvím matice rizik. Metoda vícekriteriálního hodnocení variant přibližuje proces přiřazování stipendií dobrovolníkům zapojeným do realizace projektu. V závěru je zhodnocena celková úspěšnost projektu v rámci akademického roku 2024/2025. Projekt Kruhy představuje důležitou součást činnosti spolku 4FIS, který již sedmým rokem pomáhá studentům zvládat adaptaci na vysokoškolské prostředí.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses