Řízení projektu - rekonstrukce nebytových prostor - Snoch, Nazario; Borovička, Adam; Čížková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řízení stavebního projektu zaměřeného na rekonstrukci nebytových prostor. Cílem práce je navrhnout efektivní přístup k plánování, koordinaci a řízení jednotlivých činností tak, aby bylo dosaženo kvalitního výsledku v rámci stanoveného časového i finančního rámce. Práce se opírá o praktickou analýzu konkrétní realizace vedené firmou Stavba-Servis s.r.o., přičemž klade důraz na identifikaci rizik, přehledné rozdělení odpovědností a optimalizaci lidských zdrojů. K analýze projektu byla využita metoda MPM pro tvorbu harmonogramu, softwarový nástroj MS Project pro jeho řízení a sledování, RAM metoda ve formě RACI matice pro zajištění jasného vymezení rolí a zodpovědností, a dále matice rizik v kombinaci s analýzou předpokladů a omezení. Výstupem práce je kompletní analýza rekonstrukce nebytových prostor s harmonogramem, finančním odhadem zakázky a návrhem konkrétních opatření vedoucích ke snížení projektových rizik a zajištění hladkého průběhu rekonstrukce. Práce může sloužit jako metodický podklad pro realizaci podobně strukturovaných projektů v oblasti stavebnictví.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses