Specifika motivace zaměstnanců Lobkowiczkého paláce v areálu Pražského hradu - Srbecká, Tereza (2025)
Diplomová práce se zabývá specifiky motivace seniorních zaměstnanců v kulturní organizaci Lobkowiczký palác v areálu Pražského hradu. Cílem práce je analyzovat hlavní motivační faktory působící na kustody ve věku 60 a více let a zjistit, jak tyto faktory ovlivňují jejich pracovní spokojenost a angažovanost. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy motivace zaměstnanců a představuje hlavní teorie motivace s důrazem na specifika motivace v seniorském věku. Praktická část využívá kvalitativní metodu polostrukturovaných rozhovorů s vybranými zaměstnanci. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro vedení kulturních organizací při nastavování motivačních systémů zaměřených na starší zaměstnance.