Specifika motivace zaměstnanců Lobkowiczkého paláce v areálu Pražského hradu - Srbecká, Tereza; Lindner, Milan; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá specifiky motivace seniorních zaměstnanců v kulturní organizaci Lobkowiczký palác v areálu Pražského hradu. Cílem práce je analyzovat hlavní motivační faktory působící na kustody ve věku 60 a více let a zjistit, jak tyto faktory ovlivňují jejich pracovní spokojenost a angažovanost. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy motivace zaměstnanců a představuje hlavní teorie motivace s důrazem na specifika motivace v seniorském věku. Praktická část využívá kvalitativní metodu polostrukturovaných rozhovorů s vybranými zaměstnanci. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro vedení kulturních organizací při nastavování motivačních systémů zaměřených na starší zaměstnance.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses