Význam sdílených dílen pro českou kulturu kutilství - Straková, Lucie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se věnuje kutilství, sdílené ekonomice a zejména s tím spojeným sdíleným dílnám. Cílem této práce je analyzovat současný stav sdílených dílen v České republice, jejich postavení a také výzvy, kterým čelí jejich provozovatelé. Teoretická část obsahuje vymezení kutilství a příbuzných aktivit, základní principy cirkulární ekonomiky a z toho vyplývající sdílené ekonomiky. V rámci praktické části jsou pomocí kvalitativního výzkumu sledovány čtyři sdílené dílny ve čtyřech českých městech. Důraz je kladen zejména na analýzu hlavních překážek, se kterými se provozovatelé dílen potýkají a dále na argumenty pro zvýšení podpory ze strany veřejných rozpočtů. V závěru práce jsou shrnuty hlavní poznatky výzkumu, některá doporučení a také návrh k navazujícímu zkoumání dané problematiky.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses