Komparativní analýza dávek v nezaměstnanosti v České republice a ve Španělsku v roce 2023 - Podstatová, Sára; Bartůsková, Lucia; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Práce srovnává systémy podpor v nezaměstnanosti v ČR a ve Španělsku v roce 2023. Cílem práce je identifikovat hlavní rozdíly pasivní politiky zaměstnanosti ve sledovaných zemích a poukázat na odlišnosti v podmínkách poskytování podpor v nezaměstnanosti včetně délky trvání, výše sociálních benefitů a požadované aktivity žadatelů o práci. Diplomová práce vyhodnocuje míru štědrosti sociálních dávek v jednotlivých zemích, jejich dopad na celkovou dobu trvání nezaměstnanosti a úroveň výdajů vynakládaných na pasivní politiku zaměstnanosti. Dílčím cílem práce je komparace systémů aktivní politiky zaměstnanosti ve zkoumaných zemích.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses