Návrh marketingového mixu pro Polévkárnu - Georgievová, Viktorie; Vávra, Oldřich; Jelínek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem marketingového mixu pro Polévkárnu – karlínské bistro specializované na prodej čerstvých polévek. První část se věnuje teoretickému vymezení marketingového mixu a specifikům jeho aplikace v oblasti služeb. Cílem práce je na základě teoretických poznatků, situační analýzy a primárního výzkumu navrhnout konkrétní opatření pro optimalizaci marketingových aktivit podniku. Práce kombinuje metody sekundární analýzy, SWOT a STP modelu s primárním kvantitativním výzkumem ve formě dotazníkového šetření mezi návštěvníky Polévkárny. Výsledkem je návrh marketingového mixu podle modelu 7P, který reflektuje specifika trhu služeb a potřeby cílové skupiny. Práce identifikuje silné stránky podniku a zároveň poukazuje na oblasti s potenciálem ke zlepšení. Navržená opatření si dávají za cíl efektivnější zacílení klíčových segmentů, posílení image podniku, zvýšení zákaznické loajality a celkové konkurenceschopnosti Polévkárny. Z praktického hlediska je práce přínosná především pro samotný podnik, kterému poskytuje externí pohled na jeho aktuální situaci a přináší přínosná data o preferencích a potřebách zákazníků.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses