Vyhledávání a hodnocení informačních zdrojů v oblasti zdravotnictví - Kosnarová, Eliška; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Předkládaná bakalářská práce si dává za cíl popsat, analyzovat a porovnat informační zdroje v oblasti vědeckých lékařských informací. Teoretická část pojednává o charakteristice práce s odbornými informacemi jako takovými, různých metodách hodnocení kvality obsahu a rešeršních strategiích. Empirická část je provedena pomocí případových studií a analyzuje šest veřejně dostupných informačních zdrojů obsahujících vědecké lékařské informace: PubMed, EBSCO, ProQuest, Scopus, Web of Science a Medvik. Na základě současných trendů ve vyhledávání a práci s odbornými informacemi byla vytvořena kritéria, dle kterých byly jednotlivé zdroje analyzovány a komplexně porovnány.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses