Softwarová adaptace hry BANG! kostková hra - Vlček, Vilém; Buriánek, Jan; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá převodem deskové hry BANG! kostková hra do prostředí webové aplikace s podporou hry více hráčů přes internet při vedení projektu metodikou Scrum. V rámci práce se provádí analýza pravidel adaptované hry pomocí předchozího přístupu k obecné analýze pravidel všech deskových her. Dále se práce věnuje návrhu jak front-endu pomocí prototypování, tak také back-endu za využití UML diagramů. K vývoji back-endu aplikace je použit programovací jazyk Java a framework Spring Boot a k vývoji front-endu posloužili jazyky HTML, CSS a JS s frameworkem JQuery. Komunikace serveru s klienty probíhá přes WebSockety. Při vývoji a návrhu aplikace jsou zvažovány a často využity poznatky a názory testerů.
Vedoucí práce: Jan Buriánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses