Strategie expanze firmy Aylla s.r.o. - Koropecká, Gabriela; Erben, Michal; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice zahraniční expanze společnosti Aylla s.r.o., českého výrobce barefoot obuvi. Téma bylo zvoleno na základě aktuální situace podniku a jeho záměru zaměřit se na zahraniční trhy. Hlavním cílem práce bylo vyhodnotit, který ze západoevropských trhů (Německo, Francie, Španělsko) je pro expanzi nejvhodnější. Tento výběr byl založen na výsledcích strategické analýzy tří trhů a vychází z posouzení strategického postavení společnosti Aylla ve vztahu k těmto trhům. Dílčím cílem bylo zhodnotit význam a pravděpodobnost výskytu klíčových příležitostí a hrozeb, které mohou ovlivnit úspěšnost expanze, a na tomto základě navrhnout vhodnou strategii vstupu včetně identifikace potenciálních partnerů. K analýze byly využity nástroje strategického řízení jako PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a matice EFE a IFE. Na základě provedeného hodnocení byla jako nejvhodnější vyhodnocena Francie, pro kterou byla navržena doporučení pro možný způsob expanze.
Vedoucí práce: Michal Erben
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses