Minulost a současnost přístupů k rozsahu řízení se zaměřením na technologické společnosti - Studnická, Adéla; Cejthamr, Václav, 1964-; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem přístupů k řízení pracovníků v technologických firmách a proměnami voblasti organizačních struktur. Cílem této bakalářské práce je analyzovat historický vývoj přístupů k řízení pracovníků, se zaměřením na rozsah řízení a aktuální trendy v oblasti technologických firem, konkrétně vIT sektoru a poskytnout doporučení pro manažerskou praxi. Práce vychází z případové studie společnosti Unicorn, kde jsou zkoumány organizační struktury, způsoby řízení a aktuální trendy. Hlavní metodou výzkumu jsou polostrukturované rozhovory s klíčovými respondenty zahrnujícími manažery z oblasti produkce, prodeje a získávání zdrojů. Práce kombinuje kvalitativní analýzu dat s literární rešerší, která čerpá z odborných článků a knih zaměřených na agilní řízení a specifika práce v IT sektoru. Výsledky poskytují vhled do efektivních přístupů k řízení a nabízejí doporučení, jak přizpůsobit organizační struktury a strategie moderním výzvám trhu. Tato práce přispívá k rozvoji teorie i praxe v oblasti řízení pracovníků.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses