Mindfulness ve firemní praxi - Moravec, Jakub; Šilerová, Lenka, 1972-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá konceptem mindfulness a jeho uplatněním v prostředí firemní praxe. Cílem je prozkoumat, jak může mindfulness přispět ke zlepšení týmové spolupráce, snižování stresu a zvyšování psychické pohody zaměstnanců. Teoretická část práce shrnuje klíčové poznatky z oblasti individuální a týmové mindfulness, včetně psychologických mechanismů, které ovlivňují pracovní výkon a interpersonální vztahy. Praktická část se zaměřuje na případovou studii ve společnosti Rohlík.cz, kde byl pomocí nástroje Team Mindfulness Scale (TMS) zkoumán stupeň týmové mindfulness v řídicím týmu kurýrní sítě. Výsledky ukazují, že i v kontextu každodenního provozu mohou být principy mindfulness účinným nástrojem pro podporu týmového naladění, otevřené komunikace a lepšího zvládání stresových situací. Práce rovněž navrhuje doporučení pro zavedení mindfulness praktik ve firemním prostředí.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses