Strategická analýza odvětví lihovin v České republice - Borovskyi, Oleksandr; Smrčka, Luboš; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na strategickou analýzu odvětví lihovin v České republice s cílem posoudit atraktivitu trhu pro vstup nového podnikatelského subjektu. Práce kombinuje teoretická východiska strategického řízení s praktickou aplikací analytických nástrojů, jako jsou PESTEL analýza, Porterův model pěti sil a další. Praktická část zahrnuje makroekonomické i mikroekonomické hodnocení trhu, finanční analýzu konkurentů a dotazníkové šetření mezi spotřebiteli. Na základě zjištěných dat jsou formulována strategická doporučení a vyhodnocena proveditelnost inovativního podnikatelského záměru – výroba lihovin v keramických suvenýrových lahvích. Výsledky poskytují hodnotné poznatky pro nově vstupující i stávající firmy v tomto specifickém segmentu trhu.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses