Elektromobilita v ČR a bariéry jejího rozvoje - Vavřínová, Klára (2025)
Tato diplomová práce se zabývá elektromobilitou, její situací v České republice a vymezuje bariéry jejího rozvoje v tomto státě. Cílem práce je identifikovat klíčové překážky bránící širšímu přijetí elektromobilů v českém prostředí, a to zejména z pohledu spotřebitelů. V první části práce jsou detailněji popsány jednotlivé bariéry, jejichž relevantnost je následně ověřena skrze dotazníkové šetření. Na základě výsledků z kvantitativní části výzkumu je vyhodnocena významnost jednotlivých bariér, ověřeny formulované hypotézy a dále jsou identifikovány klíčové faktory, které omezují rozvoj elektromobility v ČR. V závěru práce jsou předložena doporučení, která mohou přispět k rozšíření elektromobility na českém trhu.