Debt push down a jeho vliv na daňovou uznatelnost nákladů v České republice a Spolkové republice Německo - Urazajev, Artur; Solilová, Veronika; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na mechanismus debt push down využívaný při restrukturalizačních procesech a analyzuje právní omezení týkající se daňové uznatelnosti úrokových nákladů z akvizičních půjček, které jsou s tímto nástrojem spojeny. Analýza vychází nejen z platné legislativy, ale i z relevantní judikatury českých soudů. Práce je koncipována tak, aby detailně popsala, zanalyzovala a vzájemně porovnala právní rámec debt push down a pravidla omezující daňovou uznatelnost úrokových nákladů v České republice a Spolkové republice Německo. Zvláštní pozornost je zaměřena na institut zneužití práva a jeho uplatnění v rámci soudních sporů. V závěru práce je prostor věnován vlastnímu zhodnocení zkoumané problematiky a formulaci doporučení a upozornění pro české společnosti.
Vedoucí práce: Veronika Solilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses