Role influencerů v propagaci nápoje Prime mezi dětským publikem - Longauerová, Tatiana Alexandra; Chytková, Zuzana; Kovářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je porozumět roli influencerů při propagaci nápoje Prime mezi nezletilými spotřebiteli v České republice. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu realizovaném pomocí focus groups s respondenty ve věku 13–17 let. Data byla analyzována metodou tematické analýzy. Z výsledků vyplývá, že influenceři hrají významnou roli v propagaci a zejména v šíření povědomí o produktu. Ačkoliv si nezletilí často neuvědomují přímý vliv influencerů, sociální sítě a masivní sdílení obsahu výrazně ovlivnily jejich zájem o produkt. Práce poukazuje na potřebu zlepšení mediální gramotnosti dětí a dospívajících na sociálních sítích. Zároveň zdůrazňuje význam etiky a transparentnosti v influencer marketingu. Tato práce tak může posloužit jako přínosný zdroj pro marketéry nebo rodiče, kteří usilují o lepší porozumění vlivu influencerů a sociálních sítí na mladé publikum.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses