Strategická analýza společnosti Gapa Group a. s. za účelem posílení její konkurenceschopnosti - Růžička, Kristián (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu společnosti Gapa Group a. s., která čelí rostoucí konkurenci na loterijním a hazardním trhu, zejména v oblasti online heren. Cílem práce je navrhnout strategická doporučení, která zvýší konkurenceschopnost a posílí její postavení na trhu. V práci bude hodnocena pozice společnosti jak v tradičním segmentu kamenných provozoven, tak v dynamicky rostoucím online prostředí. K dosažení tohoto cíle budou využity nástroje strategické analýzy, jako jsou SWOT a VRIO analýza, PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, finanční analýza, analýza trhu, matice GE a analýza rizik. V teoretické části budou vysvětleny základní pojmy a nástroje, které budou aplikovány v praktické části. Data budou čerpána z veřejně dostupných dokumentů, odborných textů a rozhovoru s jednatelem společnosti. Výsledky analýz pomohou identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti, hrozby a optimální investice do kamenných provozoven a online herny. Závěrem budou shrnuta zjištění a navrženo strategické doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti společnosti.