Analýza rizika dosažení prodejní ceny společnosti Hydraulics s.r.o. - Kutáček, Pavel; Kuděj, Michal; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou rizika dosažení prodejní ceny společnosti HYDRAULICS s.r.o., která je druhým největším subjektem, který se zabývá výrobou a prodejem hydraulických válců a obdobných produktů, na českém trhu. Existuje pravděpodobnost, že by se v blízké době mohl objevit subjekt, který by chtěl částečně či celkově společnost HYDRAULICS s.r.o. koupit. S trhem hydrauliky se spojuje širší soubor rizik, jako je například nárůst cen vstupů v rámci omezení těžby surovin z důvodu vlivu na životní prostředí, který by mohl ohrozit dosažení prodejní ceny díky vysokému diskontnímu faktoru. Cílem této práce je odhalení rizikových faktorů, které by mohly mít vliv na zvolená cílová kritéria majitelů společnosti HYDRAULICS s.r.o. a které by mohly ohrožovat dosažení požadované prodejní ceny. V rámci této práce byla provedena analýza rizika, díky jejímž výsledkům lze poté stanovit kvantitativní charakteristiky rizika, přičemž je také potřeba určit, jestli je riziko přijatelné. Dále je potřeba navrhnout opatření, která by mohla rizika zmírnit či úplně eliminovat a zároveň doporučit, zda-li riziko akceptovat, či nikoliv. Důležitou součástí této práce je i samotná finanční analýza společnosti HYDRAULICS s.r.o., která si klade za cíl zhodnocení finančního zdraví společnosti a také zhodnocení silných a slabých stránek společnosti. Výsledky této práce budou určeny přímo pro majitele společnosti HYDRAULICS s.r.o. jako podklad pro zhodnocení situace své společnosti, nalezení rizik a odhad prodejní ceny s ohledem na rizika, která se mohou naskytnout.
Vedoucí práce: Michal Kuděj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses