Fundamentálna analýza akcie spoločnosti Johnson & Johnson - Hanzlík, Tomáš (2025)
Cílem této diplomové práce je stanovit vnitřní hodnotu akcie společnosti Johnson & Johnson a na jejím základě formulovat investiční doporučení. K dosažení tohoto cíle je provedena makroekonomická analýza (PEST), odvětvová analýza a analýza společnosti Johnson & Johnson. Dále jsou použity vybrané modely ocenění (zejména dividendový diskontní model – DDM) pro odhad vnitřní hodnoty akcie. Součástí fundamentální analýzy je také SWOT analýza, která hodnotí interní silné a slabé stránky podniku a externí příležitosti a hrozby. Na základě provedených analýz a oceňovacích metod je stanovena vnitřní hodnota akcie, která je následně porovnána s aktuální tržní cenou. Výsledky indikují, že akcie Johnson & Johnson je v době analýzy podhodnocená vůči své vnitřní hodnotě. Závěrem práce je proto investiční doporučení akcii koupit.