Fundamentálna analýza akcie spoločnosti Johnson & Johnson - Hanzlík, Tomáš; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této diplomové práce je stanovit vnitřní hodnotu akcie společnosti Johnson & Johnson a na jejím základě formulovat investiční doporučení. K dosažení tohoto cíle je provedena makroekonomická analýza (PEST), odvětvová analýza a analýza společnosti Johnson & Johnson. Dále jsou použity vybrané modely ocenění (zejména dividendový diskontní model – DDM) pro odhad vnitřní hodnoty akcie. Součástí fundamentální analýzy je také SWOT analýza, která hodnotí interní silné a slabé stránky podniku a externí příležitosti a hrozby. Na základě provedených analýz a oceňovacích metod je stanovena vnitřní hodnota akcie, která je následně porovnána s aktuální tržní cenou. Výsledky indikují, že akcie Johnson & Johnson je v době analýzy podhodnocená vůči své vnitřní hodnotě. Závěrem práce je proto investiční doporučení akcii koupit.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses