Aplikace whistleblowingu ve firmě Schaltag - Horská, Sára; Kučera, Dušan; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Vstup zákona č. 171/2023 Sb. v platnost, přinesl pro podnikatelské subjekty změny, které musely implementovat a změnit tak postupy dotýkající se etických hodnot a morálky. Cílem této práce je pomocí dotazníkového šetření prozkoumat a zhodnotit vztah zaměstnanců a manažerů v konkrétní firmě k tomuto zákonu, problematice whistleblowingu a samotným etickým hodnotám za pomoci popisné analýzy a vybraných statistických testů. Výsledky šetření poukazují na převážně pozitivní postoj k zákonu a problematice whistleblowingu, nicméně prokázaly také nízkou úroveň informovanosti a potřebu systematického vzdělávání zaměstnanců a manažerů v oblasti etiky a interních oznamovacích mechanismů.
Vedoucí práce: Dušan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses