Zpracování informací o otevřených portech v počítačové síti - Hájek, Jiří; Pavlíček, Luboš; Šimeček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Předmětem této bakalářské práce je problematika zpracovávání informací o otevřených portech v počítačové síti. Práce se také zabývá porovnáním veřejně dostupných skenovacích služeb se službou SNER společnosti CESNET. Cílem práce je tvorba datového slovníku. Tedy vytvoření databáze, ve které budou uloženy záznamy ze skenování školních rozsahů IPv4 a IPv6 adres pomocí služby SNER. Práce nejprve vymezuje teoretické základy o portech a skenování v počítačových sítích, poté představuje a popisuje veřejné skenovací služby a způsob jejich fungování. Data z těchto služeb jsou poté porovnány mezi s sebou a se službou SNER. Další část se věnuje popisu řešení aplikace, která je napojena na API SNERu a ukládá z něho data do databázového serveru.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses