Svatojakubské poutnické cesty v ČR - Zdrálková, Kateřina; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na popis současného stavu Svatojakubských stezek v České republice. Cílem práce je pochopit jejich význam, rozvojové faktory a výzvy, kterým čelí. V teoretické části se práce soustředí na kulturní a náboženský turismus, přičemž se zaměřuje i na historický a současný stav Svatojakubské poutní cesty. Empirická část využívá kvalitativní a kvantitativní výzkum, který zahrnuje dotazníkové šetření a hloubkové rozhovory s respondenty ze spolku Ultreia. Výzkum ukazuje, že klíčovým problémem je nedostatek dostupného ubytování pro poutníky a nízká informovanost o stezkách. Dále ukazuje na potřebu lepšího zajištění systematické finanční podpory a rozvoje infrastruktury, aby se zvýšil zájem o Svatojakubské stezky v ČR.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses