Analýza nemovitostních fondů v ČR - Krausová, Nikol; Dongres, Marek; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce bylo zanalyzovat vývoj vybraných nemovitostních fondů dostupných českým investorům v období let 2020-24 a zhodnotit jejich výkonnost ve vztahu k vývoji makroekonomických ukazatelů. Výsledky ukázaly, že nemovitostní fondy si navzdory složité makroekonomické situaci, jako zvýšená inflace či růst sazeb, dokázaly udržet relativně stabilní výnosy, čímž potvrdily svou odolnost vůči ekonomickému stresu. Analýza rovněž prokázala různorodé reakce FKI a retailových fondů na makroekonomické a tržní prostředí, přičemž intenzita těchto reakcí byla výrazně odlišná.
Vedoucí práce: Marek Dongres
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses