Webová aplikace pro správu a podporu tabletop RPG sessions s využitím umělé inteligence - Trejtnar, Patrik; Korčák, Jiří, 1994-; Syrovátková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat minimálně životaschopný produkt (MVP) webové aplikace Sesplan pro podporu správy a organizace kampaní v rámci tabletop RPG. Aplikace integruje umělou inteligenci pro generování herního obsahu (NPC, lokace, předměty) a klade důraz na moderní architektonické principy API-first, DRY a bezvýpadkové nasazení prostřednictvím CI/CD pipeline, včetně přípravy VPS serveru. Metodika práce kombinuje komparativní analýzu existujících digitálních nástrojů, polostrukturované rozhovory s aktivními Game Mastery a hráči, agilní iterativně-inkrementální prototypování a funkční testování v rámci dvoutýdenního alfa pilotu s cílovými uživateli. Výsledkem je funkční MVP aplikace Sesplan nasazená na webové adrese sesplan.space, její zdrojové kódy, s plně dokumentovaným REST API, responzivním SPA frontendem ve Vue 3, modulem pro generování herního obsahu přes Google Gemini a plně automatizovanou CI/CD pipeline. Experimentální ověření potvrdilo významné zkrácení doby přípravy herních sezení a zvýšení efektivity správy kampaní bez kompromisů na kvalitě narace.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses