Zhodnocení finančního zdraví výrobního družstva Dřevotvar - Nguyenová, Phuong Vy; Ligocká, Marie; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví výrobního podniku Dřevotvar družstvo za období 2017–2021 prostřednictvím finanční analýzy. Analýza vychází z dat účetních výkazů a je doplněna o srovnání s odvětvím CZ-NACE 31. Teoretická část vymezuje pojem finanční analýzy, její uživatele a zdroje dat. Metodologická část se zaměřuje na použité metody a ukazatele včetně jejich výpočtu a interpretace. Praktická část představuje analyzovaný podnik a hodnotí jeho finanční situaci na základě vybraných ukazatelů. Výsledky jsou porovnány s výsledky daného odvětví. V závěru jsou navržena opatření ke zlepšení výkonnosti a finanční stability podniku a jsou zdůrazněny jeho silné stránky.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses