Kulturní potenciál města Buštěhrad - Strnad, David; Zelený, Martin; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturním potenciálem města Buštěhrad, přičemž zkoumá jeho infrastrukturu, aktéry, kulturní nabídku a překážky dalšího rozvoje. Cílem práce je zhodnotit, jaké možnosti město v oblasti kultury nabízí, co tento potenciál podporuje a co jej naopak limituje. Teoretická část se věnuje vymezení klíčových pojmů jako je kulturní potenciál, infrastruktura nebo kulturní turismus. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu založeného na polostrukturovaných rozhovorech, analýze dokumentů a vlastním pozorování. Výsledky ukazují, že kulturní život v Buštěhradě je výrazně formován aktivitou místních obyvatel a spolků, avšak čelí strukturálním i personálním limitům. Zvláštní pozornost je věnována buštěhradskému zámku, který představuje středobod kulturní infrastruktury i symbolický prostor pro budoucí rozvoj.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses