Využití mobilní videohry jako propagačního nástroje studentského spolku 4FIS - Těthal, Matyáš (2025)
Předkládaná bakalářská práce si klade za cíl zjistit, jaký je potenciál využití mobilních videoher jako propagačního nástroje. V teoretické části se zabývá syntézou informací a komparací největších herních enginů na trhu, konkrétně Unity Engine, Unreal Engine, Godot a GameMaker. Dále se v teoretické části zabývá best practices v oblasti vývoje mobilních videoher. Součástí teoretické části je i případová studie popisující pozadí, vývoj a příčiny úspěchu marketingové kampaně pomocí advert hry Chex Quest. V praktické části byla vytvořena a popsána funkcionalita mobilní videoherní aplikace pro studentský spolek 4FIS, za účelem zlepšení dosahu a zaplnění akcí pořádaných tímto spolkem. Součástí praktické části je i analýza a interpretace datových výstupů z mobilní videoherní aplikace a dotazníkového šetření mezi aktivními hráči této videoherní aplikace.