Tiktok jako efektivní marketingový nástroj - Doová, Eva (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou platformy TikTok jako efektivního marketingového nástroje pro propagaci produktů a služeb. Cílem práce je zjistit, zda a jak mohou velké i malé firmy tuto platformu využít k oslovování publika a zvyšování povědomí o značce. V teoretické části jsou představeny základní marketingové pojmy, charakteristika sociálních sítí a přehled nejčastěji využívaných platforem včetně jejich role v marketingové strategii. A závěrem teoretické části je věnována detailnímu popisu platformy TikTok, kde jsou rozebrány její funkce, algoritmus a jednotlivé možnosti propagace. Praktická část se zaměřuje na analýzu tří rozdílných subjektů, a to globální značky Duolingo, lokálního podniku Section a individuálního tvůrce JVKE. Pomocí nástroje Apify byla sesbírána veřejně dostupná data z TikToku. Analyzována byla míra zapojení uživatelů, chování publika, obsah příspěvků a míra organického šíření.