Pracovná spokojnosť a motivácia zamestnancov vo vybranom podniku - Kováčová, Natália; Šmíd, David; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca je venovaná problematike pracovnej spokojnosti a motivácie zamestnancov v konkrétnom podniku. Cieľom práce je zhodnotiť aktuálnu úroveň pracovnej spokojnosti a motivácie vo vybranom podniku a identifikovať kľúčové faktory, ktoré tieto oblasti ovplyvňujú. Následne na základe analýzy výsledkov z výskumu navrhnúť vedeniu podniku konkrétne odporúčania pre zlepšenie týchto oblastí. Výskum bol realizovaný pomocou osobného rozhovoru s firemnou personalistkou a dotazníkového šetrenia medzi zamestnancami. Doplňujúce informácie poskytol vybraný pracovník podniku. Z výsledkov bolo zistené, že medzi najdôležitejšie motivačné faktory patria finančné ohodnotenie, firemná kultúra a uznanie od vedenia. Zároveň sa ukázala potreba zlepšenia faktorov ako zamestnanecké výhody, spätná väzba či možnosť pracovného rozvoja. Hlavným prínosom práce je poskytnutie odporúčaní vedeniu podniku a návrh ich potencionálnej implementácie.
Vedoucí práce: David Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses