Algoritmické naceňování použitých věcí - Červinka, Michal (2025)
Tato práce se zabývá návrhem systému pro odhad tržní ceny použitých předmětů. Práce se věnuje návrhu architektury systému a jeho samotnému vývoji. Výsledný systém je postaven na architektuře klient-server rozdělené na backend a frontend. Aktuální tržní data jsou získávána z inzertních on-line platforem a na základě kombinace podobnosti popisu a fotografie prodávané použité věci s inzeráty na těchto platformách se odhaduje jejich tržní cena. Součástí systému je také generování struktury popisu pro použitý předmět. Navržené řešení bylo otestováno na různých kategorií použitých předmětů z inzertních serverů. Výsledky potvrdili praktickou využitelnost a univerzálnost systému.