Riziková analýza implementace systémů a aplikací - Šimon, Dominik (2025)
Bakalářská práce se soustředí na rizikovou analýzu při implementaci informačních systémů a aplikací do podnikového prostředí. Teoretická část obeznamuje čtenáře se základními koncepty kybernetické bezpečnosti a bezpečnosti informací, metodami řízení rizik, systému řízení bezpečnosti informací, mezinárodních standardů a regulačního prostředí. V praktické části je provedena riziková analýza na nově zaváděné interní aplikaci eService, která bude používána v organizaci HOPI Holding, a jsou navržena opatření ke snížení nalezených závažných rizik. Analýza rizik je provedena před ostrým nasazením aplikace a v souladu s interními metodikami. Výsledky práce mohou sloužit jako praktický návod pro realizaci podobných analýz v organizacích.