Produkční aspekty procesu tvorby a nahrávání hudby v audiovizi - Kulhánková, Eliška; Šmíd, Ilja, 1952-; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se věnuje analýze produkčního procesu při tvorbě hudby pro audiovizuální projekty, s důrazem na filmovou a videoherní orchestrální hudbu. V teoretické části je vymezena funkce hudby v audiovizi, popsán její historický vývoj i vývoj nahrávacích technik a přiblížena role jednotlivých profesí, které se na tvorbě hudby podílejí. Praktická část vychází ze sedmi polostrukturovaných rozhovorů s profesionály z oblasti filmové a videoherní hudby. Na základě těchto rozhovorů práce identifikuje hlavní překážky, které brání efektivnímu průběhu produkce, a zároveň porovnává rozdíly mezi prací na hudbě pro film a pro videohry. Závěr práce kromě odpovědí na výzkumné otázky přináší také doporučení, která mohou napomoci ke zefektivnění produkčních procesů v praxi
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses